Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İvrindi'de yaşanan maden kazası CHP'nin gündeminde

İvrindi

CHP'nin Soma Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Namık Havutça ve Özgür Özel ile CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP İvrindi İlçe Başkanı Selim Yüksel, İvrindi ilçesine bağlı Gözcüçayır köyü yakınlarında bulunan ve 2 işçinin öldüğü...

CHP'nin Soma Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Namık Havutça ve Özgür Özel ile CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP İvrindi İlçe Başkanı Selim Yüksel, İvrindi ilçesine bağlı Gözcüçayır köyü yakınlarında bulunan ve 2 işçinin öldüğü madende incelemelerde bulundu.
İzlenimlerini paylaşan Havutça, ilgili bakanlıkları eleştirirken Özel de Soma'daki aynı katil burada da can almış” dedi.
Soma Araştırma Komisyonu Üyesi milletvekilleri olarak kazanın yaşandığı ve 2 işçinin hayatını kaybettiği bölgeye inceleme yapmaya geldiklerini belirten Havutça, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Soma'da yaşananlardan ders almadığını söyledi. Havutça, her fırsatta iş ve işçi sağlığı konusunda gereken tedbirlerin alınması gerektiğini söylediklerini vurgulayarak, Gerekli önlemleri almazsanız, mevzuatı uygulamazsanız insanlarımız ölmeye devam edecek. Ben burada şunu gördüm, bir insan olarak bir hukukçu olarak eğer Çalışma Bakanlığı işçilerimizin yaşamlarını güvenceye alacak tedbirleri, uygulamaları hayata geçirmezse insanlarımız ölmeye devam edecek. Bağıra bağıra söylüyoruz. Çalışma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı bir daha olmayacak dediniz ama insanlar ölmeye devam ediyor. Ne zamana kadar devam edecek? Bizim insanımız bir değer değil mi, Şu madenden daha değerli değil mi?” diye konuştu. Eğer gereken tedbirleri almazsanız madenlerde insanlarımız karıncalar gibi ölmeye devam edecek” diye konuştu.
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de inceleme sonrası izlenimlerini şu sözlerle anlattı: İncelemelerimizde Soma'daki aynı katil burada da can almış. Alanı bir başkası kiralamış, rödovans usulüyle bir başkasına vermiş. O şirkette bir taşerona iş vermiş. Taşeron da kendi köyünden getirdiği 8 kişi ile birlikte son derece güvenliksiz bir yerde iş makinasıyla orayı kazıyor, bir yere yığıyor işçiler de onun içinde maden arıyorlar. Sırtları dönük bir şekilde çalışırken bir kayma gerçekleşiyor. 2 işçi orda ölüyor 2 işçi de yaralanıyor. İlkel şartlarda çalışmış ve ölmüş insanlar. Çok yazık Meclis'e taşıyacağız. Araştırma komisyonumuza bu konuda bilgi vereceğiz. Ölenlerin öldüğü ile kalmaması lazım.”
İvrindi Gözlüçayır Mahallesi yakınlarında 1 yıldır faaliyet gösteren ve Antimuan maddesi çıkartılan madende, önceki akşam meydana gelen göçükte, Mehmet Tunç (35) ve Ramazan Baranç (32) hayatını kaybetmişti. Ramazan Argun ve İsmail Manay isimli 2 işçi ise, göçükten yaralı olarak kurtarılarak İvrindi Devlet Hastanesi`ne kaldırılmıştı.
Kaza meclise taşınacak
Toprak kayması neticesinde yaşanan göçüğün bulunduğu yere birkaç adım mesafede işçilerin ayakkabıları, çalıştıkları kürekleri ve iftar yemeği için yanlarında getirdikleri zeytin ve domatesten oluşan iftarlıklarının bulunması milletvekillerini de üzüntüye boğdu. CHP milletvekilleri maden kazasını bu hafta TBMM'de toplanacak olan Soma Araştırma Komisyonu'na taşıyacak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı